• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/anadolu1958
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327444944
  • https://www.youtube.com/channel/UCocxrESu_QGlKCa9nZpDTDw

TRANSLATE (ÇEVİRİ)
COVID-19 SAĞLIK BAKANLIĞI
COVID-19 VİSUALİZER
KÜLTÜR PORTALI
İSMET TAŞ MAKALELERİ
İÇ ANADOLU BİRLİĞİNİN (İÇAN) MANİFESTOSU
İÇ ANADOLU BİRLİĞİNİN (İÇAN) MANİFESTOSU İÇAN’LI OLMAK, VATAN, DEVLET, MİLLET, BAYRAK VE TÜRKİYE SEVDALISI OLMAKTIR. TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ, MEDARI İFTİHARI, TOPLUMUN EN ALT KADEMESİNDEN EN ÜST KADEMESİNE VARINCAYA KADAR SAHİP ÇIKMAK, SAHİPLENMEKTİR. MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI, İSLAMA SAYGİILI OLMAKTIR. İNANDIĞI DEĞERLER UĞRUNA CANINI SEVE SEVE GÖZÜNÜ KIRPMADAK BİR SANİYE TEREDDÜT ETMEDEN VERMEKTİR. DÜŞKÜNÜN ELİNDEN TUTUP KALDIRAN, YAŞLIYA, ENGELLİYE, BÜYÜĞE SAYGIDA KUSUR ETMEYEN, MERHAMETLİ OLAN, KÜÇÜKLERE SEVGİDE VE ŞEVKATTE SINIR TANIMAYAN KOL KANAT GERMEKTİR. DÜŞKÜNE DESTEK, YANINDA OLMAK, YARDIM VE FEDAKÂRLIKTA SINIR TANIMAMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, DÜRÜST, NAMUSLU, AHLAKLI, FAZİLETLİ, ŞEVKATLİ, MERHAMETLİ, İÇİ –DIŞI BİR OLAN SAMİMİ İNSAN OLMAKTIR. İYİYİ, GÜZELİ, MUTLULUĞU, SEVİNCİ, ÜZÜNTÜYÜ, KEDERİ, ACIYI, GÖZYAŞINI PAYLAŞMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, HEDEFİ BÜYÜK, AZMİ GÜÇLÜ, BASİRETİ AÇIK, İRADESİ KUVVETLİ OLMAKTIR. TARİHİNİ BİLMEK, ECDADINA SAHİP ÇIKMAK, GELECEĞİNİ BİLİM VE İRFAN ÜZERİNE KURAN, OSMANLININ TORUNU OLMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, BARIŞIN, ADALETİN, KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN, İYİLİĞİN, DÜRÜSTLÜĞÜN, SEMBOLÜ OLMAK, KENDİNİ VE HADDİNİ BİLMEKTİR. İÇAN’LI OLMAK, AİDİYAT HİSSİ İLE BAĞLI OLMAK, BEN İÇAN’LIYIM DİYEBİLMEKTİR.
Takvim
Hava Durumu
BAĞIŞ YAP
Site Haritası
ENGEL, ENGEL TANIMAZ...YANINIZDAYIZ

İsmet TAŞ

Engelliler, şahsımın özel insanlar  olarak gördüğüm eli öpülesi insanlar.  
    Zaman zaman gündeme gelir, hamase nutuklar atılır ve bu insanların sorunları bir türlü çözülemez. Daha son yıllara kadar  bu konuda bir Kanun bile yoktu.  Şu an ki mevcut Kanunun ise kimse yeterli olduğunu söyleyemez. Elbette hiç yoktan iyidir. Dün bu da yoktu diyeceksiniz.  Demeyelim, söylemeyelim var olanı iyileştirmeye çalışalım. 
    Sosyal Devlet olmanın özelliği, kısaca;  "Vatandaşının Hayat Standardını Yükseltmektir".  Bu konuda atılan adımları dünden bu güne özellikle sağlık konusunda kimse inkar edemez.  Ancak toplumun her alanında  en üst düzeyde iyileştirmeler ,   İnsanımızın hayat tarzının, Avrupalı insanın hayat tarzından çok daha iyi konumda olmalıdır.   Özellikle de, "Özel İnsanlar"ımızın.
    Ancak şurası bir gerçek ki, biz hangi  yasayı çıkartırsak çıkartalım, hangi kolaylıkları sağlarsak sağlayalım, hangi imkanları verirsek verelim, toplum bu konuda yeteri kadar duyarlı değilse, hiç bir ilerleme kaydedilmiş sayılamaz. 
    Sosyolog-yazar Emrullah Yılmaz'ın dediği gibi, özel insanların toplumdan beklediği sadece ve sadece , "SEVGİ". Sevgiyle yaklaşmak, sevgiyle onlarla iç içe olmak, onlara ne kadar sevildiklerini hissettirmek,  göstermek,  onların beklediği en büyük beklenti. O zaman soralım kendimize,  gerçekten biz özel insanlarımıza yeteri kadar  sevgi göstebiliyor muyuz!? Empati yapalım.  Bizim hiçbir engelimiz olmadan yeri geldiği zaman, "Sevgisiz Yaşayamam" demiyormuyuz? Peki ya ONLAR....
    İkinci sorumuz şu olmalı, gösterdiğimizi sandığımız,  sevgi mi?  Yoksa acıma hissi mi?  
    Hiç kimse merak etmesin özel insanlar, sevgiyi de, acıma hissini de çok rahat ayırt edebiliyorlar. Ve asla kendilerine acınmasını istemiyorlar. Onlar gerçek sevgi bekliyorlar. Başlarının okşanmasını,  gerektiğinde  sım sıkı sarılınmasını, sevgiyle bakılmasını,  sevgiyle ellerinden tutulmasını istiyorlar. Sevgi en güçlü duygu değil mi?  Barışın, kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin simgesi SEVGİ değil mi? Toplumun içinde yaşanan kaosun nedeni sevgisizlik değil mi?  Bütün sorunların kaynağı nasıl ki sevgisizlikse, bütün sorunların çözümü de sevgi değil mi?
    SEVGİ nin yasası, kanunu, tüzüğü, yönetmeliği olmaz. İnsanı güzelleştiren en güçlü duygudur. Nasıl ki insanı çirkinleştiren en kötü duygu kin, nefret ve  öfke ise. 
    O zaman hadi gelin biz bütün sorunlarımızı sevgiyle çözelim. Toplumumuzu, "Sevgi Toplumu" haline getirelim. Birbirimize sevgiyle, muhabbetle  bakalım, yaklaşalım, davranalım.  Bizim sahip olduğumuz kutsal değerlerimiz de bunu emretmiyor mu? Özetle; "Bir iyilik yapan bütün insanlığa iyilik yapmış gibidir, bir kötülük yapan bütün insanlığa kötülük yapmış gibidir", " İmanın tadını almak, ancak sevgiyle mümkün dür"  "Zorlaştırmayın, kolaylaştırın" "Îmân etmedikçe cennete giremezsininiz, birbirinizi sevmedikçe de îmân etmiş olamazsınız " denilmemişmidir? 
      Kalbin hakiki sevgiyi elde edememesi ise, Allah'ı tanımamak ve O'nun nimetlerine karşı nankörlük etmekten kaynaklanır. Kur'ân-ı Kerîm böyle sevgisiz güruhların helâk edileceklerini ve onların yerine gönülleri sevgiyle dolu toplumların getirileceği ifade edilmemişmi?    O halde öncelikle kalbimizde Allah sevgisini yeşertelim. Kalbinde Allah sevgisi olmayanın insan sevgisi olması mümkün değildir.  Kalbimizi, ruhumuzu sevgiyle donatalım. Dünyanın en iyi insanı kim diye sordukları zaman, "Benim" diyebiliyormuyuz? demeliyiz.  Kim ne söylerse söylesin kalbimizdeki iyilikleri  asla yok etmemeliyiz. 
    O halde özel insanlarımıza sevgiyle yaklaştığımız zaman neler olur bir düşünelim? 
    Öncelikle hemen şunu sorarız kendimize, onların hayatlarını nasıl kolaylaştırırım? Nasıl güzelleştiririm? Nasıl daha iyi yaşanılır hale getirebilirim  diye sormazmıyız ?
    Bu sevgi beraberinde, her alanda, ücretsiz sağlık hizmetlerinden tutunda, ücretsiz eğitime varıncaya kadar,  hayatlarının her alanında kolaylaştırmayı  tutun da, her türlü ekonomik  ve sosyal imkan sunulmaya kadar devam eder. 
    O zaman  hadi özel insanlarımıza sevgiyle yaklaşalım, onlara içten , samimi, sıcak sevgimizi doyasıya yansıtalım.  Önce kendimiz için, göreceksiniz sevgi ruhumuzu nasıl güzelleştirecek, nasıl  huzura kavuşturacak. Kendimizi dünyanın en mutlu insanı hissedeceğiz, kötülüklerle, çirkinliklerle savaşmada  daha da güçlü olacağız.  
    İşte bütün bu duygular içerisinde,  hafta sonu İç Anadolu Birliği'nin geleneksel hale getirdiği, "Engel, Engel Tanımaz. Yanınızdayız"  programı büyük bir sevgi yoğunluğu içinde kutlandı. 
    Sosyolog-yazar Emrullah Yılmaz'ın sunumu tam bir ders niteliğindeydi. Sevgiye, sevginin önemine vurgu yaptı. Sevgi Toplumunu işaret etti.  Büyük takdir topladı.
    Saygı Özel Eğitim Kurumlarının engelli öğrencilerinin, Nilay Hoca eşliğindeki  Mehter Takımı, sevgiyle verilen eğitimin, engeli ortadan kaldırdığını gösterdi. 
    Rıfat Çakır'ın sunduğu ozanlarımız ve şairlerimiz, özel insanlarımız için söylediler. 
     Ve Anka Sanat ve Dans Kulübü. Bizi Kafkaslara götürdü.  Büyüklerin ve çocuklarımızın sunduğu o muhteşem gösteri, insanımızın yüreğinde var olan sevgiyi,  damla damla yüreğimize nakşettiler. Derya Akdemir Hocanın öğrencilerinin yüreklerindeki sevgi,  yüzlerine ve oyunlarına yansıdı. Her birisi birer , "Kafkas Kartalı" gibiydiler. 
    Ve o gün sevgi yüreklerde bir kez daha yeşerdi.  Başta özel insanlarımız olmak üzere, insanımıza sevgiyle bakmanın ne kadar önemli ve hayati bir konu olduğu bir kez daha kalplerdeki yerini buldu. 
    Teşekkürler Emrullah hocam,  teşekkürler Nilay hocam, teşekkürler  Rıfat hocam, teşekkürler Derya hocam.  Yüreğinize sağlık.  Sevgiyle dolu verdiğiniz mesaj, asla unutulmayacak. 
    En büyük  ve gerçek engelin, kalplerimizde, beyinlerimizde ve ruhlarımızda olduğunu, hiç bir zaman unutmayalım.
    Başta özel insanlarımız olmak üzere, yürekleri sevgiyle,  muhabbetle dolu, siz değerli dostlarımı, Allah'ın selamı ile en derin kalbi sevgi ve muhabbetlerimle  selamlıyorum.
 

Kaynak: "ENGEL, ENGEL TANIMAZ YANINIZDAYIZ" - İsmet TAŞ

 

  
675 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
TÜRKİYE HABER
KÜLLİYE TV
TİVİ6
Namaz Vakitleri
TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI
DJB.AZ
İNTERNET HABER
MASALLARIN SESİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi27
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret4272554
Saat