• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/anadolu1958
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905327444944
  • https://www.youtube.com/channel/UCocxrESu_QGlKCa9nZpDTDw

    • Başlık Metni
    • Bu alana bir metin ekleyin ve içeriğini ayarlayabilirsiniz.
TRANSLATE (ÇEVİRİ)
COVID-19 SAĞLIK BAKANLIĞI
COVID-19 VİSUALİZER
KÜLTÜR PORTALI
İSMET TAŞ MAKALELERİ
İÇ ANADOLU BİRLİĞİNİN (İÇAN) MANİFESTOSU
İÇ ANADOLU BİRLİĞİNİN (İÇAN) MANİFESTOSU İÇAN’LI OLMAK, VATAN, DEVLET, MİLLET, BAYRAK VE TÜRKİYE SEVDALISI OLMAKTIR. TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ, MEDARI İFTİHARI, TOPLUMUN EN ALT KADEMESİNDEN EN ÜST KADEMESİNE VARINCAYA KADAR SAHİP ÇIKMAK, SAHİPLENMEKTİR. MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI, İSLAMA SAYGİILI OLMAKTIR. İNANDIĞI DEĞERLER UĞRUNA CANINI SEVE SEVE GÖZÜNÜ KIRPMADAK BİR SANİYE TEREDDÜT ETMEDEN VERMEKTİR. DÜŞKÜNÜN ELİNDEN TUTUP KALDIRAN, YAŞLIYA, ENGELLİYE, BÜYÜĞE SAYGIDA KUSUR ETMEYEN, MERHAMETLİ OLAN, KÜÇÜKLERE SEVGİDE VE ŞEVKATTE SINIR TANIMAYAN KOL KANAT GERMEKTİR. DÜŞKÜNE DESTEK, YANINDA OLMAK, YARDIM VE FEDAKÂRLIKTA SINIR TANIMAMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, DÜRÜST, NAMUSLU, AHLAKLI, FAZİLETLİ, ŞEVKATLİ, MERHAMETLİ, İÇİ –DIŞI BİR OLAN SAMİMİ İNSAN OLMAKTIR. İYİYİ, GÜZELİ, MUTLULUĞU, SEVİNCİ, ÜZÜNTÜYÜ, KEDERİ, ACIYI, GÖZYAŞINI PAYLAŞMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, HEDEFİ BÜYÜK, AZMİ GÜÇLÜ, BASİRETİ AÇIK, İRADESİ KUVVETLİ OLMAKTIR. TARİHİNİ BİLMEK, ECDADINA SAHİP ÇIKMAK, GELECEĞİNİ BİLİM VE İRFAN ÜZERİNE KURAN, OSMANLININ TORUNU OLMAKTIR. İÇAN’LI OLMAK, BARIŞIN, ADALETİN, KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN, İYİLİĞİN, DÜRÜSTLÜĞÜN, SEMBOLÜ OLMAK, KENDİNİ VE HADDİNİ BİLMEKTİR. İÇAN’LI OLMAK, AİDİYAT HİSSİ İLE BAĞLI OLMAK, BEN İÇAN’LIYIM DİYEBİLMEKTİR.
Takvim
Hava Durumu
BAĞIŞ YAP
Site Haritası

Anasayfa

İnsanın yaratanıyla en kestirme drek irtibat ve iletişim kanalı duâdır. İbadetin özü ve anlamı da duâdır. Furkan sûresi 77.Ayette, “DUÂNIZ OLMASA, RABBİM SİZE NE DİYE DEĞER VERSİN!” buyurulur. Duâ öz, nüve olduğu için, çekirdeksiz, tohumsuz ürün yeşermediği gibi, bütün iyilik ve ibadetler ancak ve ancak duâ, niyaz ve tazarru ile hayatiyet kazanır. İnsan, şahsî hata ve kusurlarının affı için, tevbe-istiğfar gayesiyle duâ ettiği gibi, ma’ruz kaldığı veya kalabileceği, ferdî ya da toplumsal belâ ve sıkıntılara karşı da duâ ederek, Allah’tan afiyet, huzur ve güvenlik isteyebilir. Vatanın ve milletin uğradığı felâket, musibet ve terör belâsının sona ermesi ve düşmanların hezimeti için duâ ve tazarrûda bulunabilir.
02.05.2020
Beşerî zaaflarımız nedeniyle bir takım maddî ve mânevî hastalıklarla karşı karşıyayız. Bu hastalıkların en tehlikelisi de şüphesiz bulaşıcı olanlarıdır. Bedenimize giren virüs, parazit ve bakterilerin oluşturduğu MADDİ hastalıklardan korunma ve tedavide, sabır gösterirsek sevap alır, ölürsek de iyi bir mümin olarak ebediyete göçeriz. Toplum olarak maruz kaldığımız korona virüs belasını sabır ve dikkatle dersler alarak yenersek, madden ve manen kazançlı çıkarız.
01.05.2020
İslâm dini ibadet ve temizlik gibi ferdî hususlardan başka, MUÂMELAT kapsamında HAK-HUKUK nizamıdır. Din hak ve hukuku ikame için gönderilmiştir. Allah’ın güzel isimlerinden birisi HAK’tır. Kâinatın nizamı ancak hak ve hukuka riayetle sağlanabilir. Bu hususta Hac süresi 30.ayette Hz.Allah: “Ve kim ki, Allah’ın sınırlarına saygı gösterirse, bu onun için Rabbisi nezdinde hayırlıdır.” (En iyisidir.) buyurarak hukuka riayetin önemini bildirmiştir. Hz. Peygamberimiz de: “Elbette haklar (dünyada ödenmemiş ise) kıyamet günü sahibine tevdi edilecektir. Hatta boynuzsuz koyunun öcü boynuzlu koyundan alınacaktır.”(Müslim 1/253) Buyurmuştur.
30.04.2020
Yeryüzünde yaşayan bir buçuk milyar civarındaki İslam âlemini kuşatan ve mânevî heyecana gark eden kutlu mevsim Ramazan-ı Şerif ayında, korona virüs tedbirleri dolayısıyla yardımlaşma ve dayanışma açısından tam bir DAYANIŞMA İKLİMİ yaşanmaktadır. Bu durum hiç şüphesiz birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektedir. Dünyanın muhtelif bölgelerinde Müslümanlara reva görülen mezâlim ve çevremizdeki kardeş kavgaları nedeniyle akan kan ve gözyaşı yüreğimizi sızlatıp derinden üzerken, Allah’ın gazabı virüs dünyanın başına bomba gibi düştü. Bu kutlu mevsimde Rabbimizden dileğimiz, virüs ve diğer acıların sona ermesi ve barışın hâkim olmasıdır. Müslümanlar kardeştir. Fert ve topluluk olarak birbiriyle hayırda yarışırlar, rekabet etmezler. Müslüman, diğer kardeşinin rakîbi değil, sadece aynı yolda ya da diğer kulvardaki şerîkidir. Dolayısıyla hayırlı ve güzel işlerde kardeşçe müsabaka olabilir.
29.04.2020
Ramazan-ı şerif af, mağfiret ve gufran ayıdır. Kulun hata ve günahı ne olursa olsun, pişmanlık duyup tövbe-istiğfar eder ve el açıp Allah’a yönelirse onun engin merhameti ve affına mazhar olur. Özellikle rahmet ve bereketin saçıldığı, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı böyle kutlu mevsimlerde tertemiz bir beyaz sayfa açılabilir. Konuyu yaşanmış bir örnekle açıklamak isterim: Sa’lebe Bin Abdurrahman isimli genç bir Sahabe, Resûlüllah’ı çok sever, devamlı yanında hizmetinde bulunurdu. Bir gün Medine’nin dar sokaklarında yürürken, bir evin penceresine (gayr-i ihtiyari) baktığında, içeride bir kadının yıkandığını gördü. Bu hareketinden çok utandı, pişman oldu.
28.04.2020
Öncelikle bir şeyin altını kalın çizgilerle çizelim. Sizlerin de bildiği gibi, Allah istemezse bir yaprak dahi kımıldamaz. Ve Kuran-ı Kerimin birçok ayetinde, “Görmüyor musunuz, akıl etmiyor musunuz, düşünmüyor musunuz…?” der. Başa gelen her felaketten bir ders çıkarmamız gerektiği her zaman söylenen bir söz. Görünmeyen, adına Covid-19 denilen bir virüs dünyaya ayar çekiyor, ders üzerine ders veriyor. Şurası bir gerçek ki, bu felaket, bizlerin aklımızı başımıza getirmeye yeter mi bilmiyorum ama birçok dersler çıkartacağımız da bir vakıa.
27.04.2020
Toplumda huzur ve refahın temel şartı sosyal adalettir. İlâhî ve beşerî sistemlerin hepsi bu konuda hemfikirdir. Bunun aksini düşünmek mümkün değildir. Sosyal adalet, yardımlaşma ve dayanışmadır. Fertlerin hak ve sorumluluklarını adaletli bir şekilde tanzim eden ve bunu kader inancıyla sevdiren İslâm dini, sosyal adaleti en ideal manada gerçekleştiren bir dindir. “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” Hadis’i bunun en güzel göstergesidir. Sosyal adaleti sağlamanın ilk ve temel şartı zekâttır. Tarım ürünlerinin zekâtı da öşürdür. Zekât, hicretin ikinci senesi farz kılınan kesin ve vazgeçilmez bir emirdir. Kur’an-ı Kerim incelediğinde görülür ki, bazı emirler bir arada sıkça tekrarlanmıştır.
27.04.2020
Şimdi DAYANIŞMA ZAMANI 30 Mayıs'a kadar Psikolog Ali ORHAN'ın Online Terapileri Ücretsiz. Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için: 0 (532) 254 95 16 PSİKOLOG/YAZAR ALİ ORHAN
27.04.2020
... 43 ...
TÜRKİYE HABER
KÜLLİYE TV
TİVİ6
Namaz Vakitleri
TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI
DJB.AZ
İNTERNET HABER
MASALLARIN SESİ
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam48
Toplam Ziyaret4274672
Saat